Workshop Capoeira


Workshop capoeira.png

Capoeira is een Afro-Braziliaanse dans- en vechtkunst. De oorsprong gaat terug tot de tijd van de slavernij in Brazilië. Waarschijnlijk is de dansvorm Moringue – afkomstig uit onder andere Mozambique en Angola – door andere slaven in Brazilië overgenomen en uiteindelijk ontwikkeld tot Capoeira. Tijdens de workshop leren de leerlingen meer over de ontstaansgeschiedenis van Capoeira, maar bovenal gaan ze in duo’s op ritme dansbewegingen maken. Uiteindelijk gaan ze in een “Roda” – een cirkel – staan en de dans met elkaar opvoeren.

Opbouw workshop Capoeira
De workshop start met een introductie over de cultuur en tradities van Capoeira. Na een warming-up worden er diverse onderdelen geoefend: de verschillende dans- en vechttechnieken en de acrobatische bewegingen. Bij Capoeira is ook het maken van ondersteunende muziek een belangrijk onderdeel. Op het ritme van deze muziek werken de leerlingen toe naar een presentatie moment. In de Roda – een cirkel van mensen – gaan de leerlingen hun bewegingen in duo’s tonen. De leerlingen die de cirkel vormen maken muziek met de instrumenten, klappen en maken geluid met hun stem.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Met een culturele insteek, lekker actief bezig!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;