Workshop Breakdance


foto breakdance.png

Op ritmische en opzwepende muziek gaan de leerlingen acrobatische dansbewegingen oefenen en uitvoeren. Een belangrijk element is de battle, waarin dansers elkaar proberen af te troeven met hun moves. Tijdens de workshop leren leerlingen de basisbewegingen van breakdance en deze met flair te presenteren.

Opbouw workshop Breakdance
De workshop begint met een introductie over breakdance. De dansvorm zoals we die nu kennen is ontstaan in de jaren ’70 in New York. De oorsprong is echter terug te voeren tot 1898 toen Thomas Edison een danser filmde die een Headspin deed. Na een warming-up gaat de workshopleider de leerlingen basismoves aanleren. Er wordt gewerkt aan het beheersen van een aantal powermoves, waarna de presentatiestijl van deze moves aan de orde komt. Het samenspel van presentatie en indrukwekkende moves, maakt dat de leerlingen in de afsluitende battle elkaar kunnen aftroeven.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Met een culturele insteek, lekker actief bezig!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;